tiistai 22. elokuuta 2017

Meillä on oikeus pelätä

Kirjotin tän tekstin muuten alusta loppuun aika monta kertaa, koska tässä yhteiskunnassa näistä asioista ei vaan jostain syystä saa puhua. Tai toki saa, mutta puhuja helposti leimataan tai tuomitaan.

Turussa tapahtu terrori-isku. Järkyttävä, ensimmäinen laatuaan meidän kotimaassa.

Vaikka Euroopan iskuihin on valitettavasti jo jotenki turtunu, kolahti tää syvälle mun suomalaiseen sieluun. Järkytyin, lopulta vihasin. Vihasin sitä kaikkea, mikä mahdollisti iskun, vihasin sitä itsekästä ihmistä, joka tappoi kaksi viatonta ja vahingoitti kahdeksaa.

Vihaan edelleen. Mulle tää oli isku suomalaisuutta vastaan. Meidän naisia, meidän lapsia. Enkä nyt yhtäkkiä keksi, miten voisin olla vihaamatta.

Enemmän silti pelkään. Vaikkakin oon kuullu, että ei sais antaa pelolle valtaa. Meillä on oikeus pelätä. Oikeus pelätä oman turvallisuuden ja koskemattomuuden puolesta. Oikeus pelätä oman rakkaan kotimaamme puolesta.

Vai onko susta väärin, että kun kävelen kotiin, käyn jatkuvasti mielessä läpi, mitä teen, jos mun kimppuun käydään? Tai että joudun miettimään, olenko mun lempiartistin keikalla turvassa? Ajaako ostosreissulla joku mun yli? Ja siihenhän tässä nimenomaa pyritään, terrorisoidaan henkisesti, viime perjantaina jo konkreettisesti. Kylvetään pelkoa.

Onko tämä se valtio jossa haluat elää? Maa, jossa haluat lapsesi kasvavan? Koti, jossa jokaisen oikeus on olla turvassa?

Viha vei multa voimat, tunsin olevani voimaton. Päätin, että hyödynnän sen poltteen, mikä mulla on ja taistelen kahta lujempaa maani puolesta. Meidän ihmisten, meidän kotimaan. Järkevämmän maahanmuuttopolitiikan ja turvallisemman tulevaisuuden puolesta. Iskuja ei ehkä voi estää, mutta maahanmuuttotulvaa voi rajoittaa ja laittomasti maassaolevia, kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita, turvallisen maan kautta saapuneita voi aina lähettää takaisin. Täytyy lähettää. Suomen valtiolla on velvollisuus ensisijaisesti turvata suomalaisten elämä.

Vaadin järkevämpää maahanmuuttopolitiikkaa, laittomasti maassaolevien takaisin lähettämistä, maahanmuuttoprosessissa olevien tiukempaa seuraamista. Vaadin otettavaksi mallia Australiasta, jossa maahanmuuttaja karkoitetaan huomattavasti herkemmin kuin Suomessa, eikä kenenkään sallita olla maassa laittomasti.

Minun oikeuteni suomalaisena on vaatia omaa turvallisuutta.
Se on meidän kaikkien oikeus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti