sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Miksi maahanmuutosta puhutaan vaan persujen kopilla?

Moimoi!

Nyt tulee sitten aihe, mistä en erityisemmin halunnu kirjottaa teille. En siksi, ettei mulla olis siitä mielipidettä, vaan siksi, että tästä asiasta ei saa puhua enään leimautumatta joko suvakiksi tai rasistiksi. Päätin kuitenki avata mun ajatuksia myös tästä, tällä hetkellä aika pinnalla olevasta asiasta, ihan vaan siksi, että niin moni huolestunut ja peloissaan oleva kuntalainen on tullut siitä puhumaan. Ainoa paikka Oulun vaalikylässä, missä voi purkaa huoliaan asiasta, on vissiin persujen koppi?

Maahanmuuttoa on hyvin monenlaista, kaikki ei suinkaan oo pahasta. Jotkut saattaa jopa kehittää meidän valtiota.

Tänne voi tulla joku, erikoisammattimies, insinööri tai lääkäri tekemään työtä, jolle ei löydy tekijää ja olla maahanmuuttaja. Hän tekee töitä, maksaa veroja, niinku muidenki täytyy ja elää niinku suomalaisessa kulttuurissa kuuluu elää, yrittää sopeutua.
Tänne tulee vuosittain vaihto-opiskelijoita, jotka lukeutuu myös maahanmuuttajiin. Ne on motivoituneita, haluavat tutkintoja, voivat palata omaan kotimaahansa kehittämään sitä suomalaisilla opeilla. Se on hyvä.

Tänne tulee myös pakolaisia. Niitä, jotka ovat hengenvaarassa kotimaassansa. Niitä, joita oikeasti uhataan, jonka takia he joutuvat jättämään ittellensä rakkaat seudut jäädäkseen henkiin.  Suomen kansalaisia on aikanaan myös ollu tässä kategoriassa, kun Karjala menetettiin ja pakolaisia alettiin sijoittamaan ihan oudolle seudulle. Oman mummoni suku tulee sieltä suunnalta. Karjalan evakot asutettiin ja pantiin töihin, ei heitä millekään sossun luukulle hyysätty.

Sitten tulee nää laittomat maahanmuuttajat. Nää, mitkä monesti sotketaan esimerkiksi noihin edellämainittuihin maahanmuuttajiin. Nää on niitä, jotka on tullu monen turvallisen EU-maan läpi tänne ja seisoo uutisissa poliisilaitoksen pihalla kyltti kädessä missä sanotaan että me halutaan vaan meidän rahat. Niitä, jotka saavat sen kielteisen turvapaikkapäätöksen, koska maahanmuuttovirasto on sitä mieltä, etteivät he ole hengenvaarassa kotimaassa.

Meiät suomalaiset on kasvatettu siihen, että lain puitteissa täytyy toimia. Laki on sitä varten, että kaikilla ois mahollisimman hyvä ja turvallinen elää. Eikö niin? Siksi mun ymmärrykseen ei vaan mahu, että ihminen joka on laittomasti maassa, saa jäädä maahan. Käyttää palveluita ja vaatii parempaa ruokaa, samalla, kun suomalaisia on ilman kotia ja säännöllistä ruokaa.

Älytöntä on myös se, että kun tästä puhuu avoimesti, saa rasistin leiman. Liian moni kuntalainen on sanonut, että on onnellinen, kun puhun tästä ääneen, kun he eivät itse uskalla, etteivät leimaudu kotona, töissä, koulussa, missä ikinä kulkevatkaan.  Ongelmista täytyy pystyä puhumaan. Ja eikö se ole aika iso ongelma, jos nuori nainen kokee olonsa uhatuksi, eikä uskalla kävellä yksinään enää kotikaupungissa? Että rikollisuus ja alakulttuurit lisääntyvät, samaa vauhtia, kun kantasuomalaisten turvattomuuden tunne. Moni haluaa, että Suomi välttää muualla Euroopassa tehdyt virheet maahanmuuttopolitiikassa. Miten niitä voi välttää, jos asioista ei saa edes puhua?

Minä piän Suomen puolia. Se ei tee musta rasistia. Mulle on ihan okei, jos maahan tullaan muualta ja yritetään sopeutua, tehdään töitä, opetellaan kieltä. Eletään niinku meidän kulttuurissa eletään. Arvostetaan naista, pidetään demokratiaa ja sananvapautta arvossa ja lauletaan Suvivirttä kesän alkaessa.

Mulle ei ole missään nimessä okei, jos tänne tulee ihminen, josta Suomen valtio maksaa (sijoittaminen, palvelut, ruuat, vaatteet, hammashoito jne.), mutta joka ei ole missään vaiheessa valmis tekemään mitään noiden asioiden eteen, eikä lähde täältä, vaikka laki niin velvoittais. Että senkin jälkeen, ku kielteinen päätös on tullu, jäähään tänne käyttämään meidän verorahoja, eikä kukaan voi tehä mittää. Eikä kukaan uskalla puhua siitä.

Yks maahanmuuttaja muuten maksaa vuodessa keskimäärin 13 000- 15 000 euroa. Mieti, minkä verran maksat veroja vuodessa? Riittääkö sun verorahat YHTEEN maahanmuuttajaan? Ja niitä maahanmuuttajia tuli viime vuonna tähän valtioon enemmän, ku Suomeen synty suomalaisia lapsia. Tämän vuoden maahanmuuton kustannuksiksi on arvioitu noin miljardi euroa. Siihen saa tällanen keskipalkkanen tehä töitä aivan tolokusti, että saadaan verot kerättyä.

Kun maahanmuuttajia tulvi Torniojoen yli, monet poliitikot sanoivat, ettei tämä maksa mitään, ihmisen elämällä ei ole hintaa tai että ei tämä ole mistään pois. On se miljardi tältäkin vuodelta jostakin pois ja siitä pitäis keskustella avoimesti.

Haluan vaalia meidän perinteitä. Kulttuuria, kieltä, tapoja. Niitä asioita, mitkä kuuluu suomalaisuuteen. Haluan, että tässä kaupungissa on turvallista elää. Meidän maksamat verorahat täytyy käyttää paremmin ja laiton on aina laiton. Suomen kansalaisen täytyy elää lain puitteissa, jos ei, siitä rankaistaan. Sama velvollisuus täytyy olla myös muilla maassa olevilla ihmisillä.

Jos nämä perustellut mielipiteet tekee musta rasistin, niin okei. En voi sille sitten mitään. Mää oon ylpeä oululaisuudestani. Ja vielä ylpeämpi suomalaisuudestani. Ja minä en luovu niistä asioista, mitkä tekee mulle suomalaisuudesta niin rakasta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti