lauantai 25. maaliskuuta 2017

Vaikket usko Ouluun, niin Oulu uskoo sinuun

Moi taas ! 

Multa on kovasti kyselty ny sitte niitä vaalilupauksia.
Ylipäätään koko lupaus on sanana nii voimakas, että mun piti iha kunnolla miettiä mitä lupaan. Luvata ku ei voi ku sellasta, mitä pystyy pitämään ja minkä takana voi seisoa, ainaki mun mielestä. Liikaa on nähty niitä ihmisiä, jotka lupaa mutta sitte ei muistakkaa mitä on menny lupaamaan. Siksi halusin miettiä tarkkaan näitä lupauksia vaa ny mää lupaan !

Lupaan tehä parhaani aina, jotta nuorten koulutus, työpaikat, asuminen ja toimeentulo turvataan. 

Koulutuksesta ei saa enää leikata, se taitaa olla kaikkien puolueiden vaaliteemoissa. Siitä ollaan siis kaikki sammaa mieltä, jes !
Nuorten velkaantuminen täytyy valtakunnallisella tasolla saada kuriin. Enkä nyt puhu opintolainasta, vaan puhun laskuista, joihin ei vain ole nuorella enää varaa. Siitä, kun nuori joutuu kaupassa miettimään, onko varaa tänään ostaa isompi banaani, vai tyytyäkkö tuohon pienempään. Ja uskokaa mua, sitä tapahtuu.
Nuorten työttömyys täytyy saaha aisoihin ja kääntymään parempaan suuntaan. Työttömyys on ollu ongelma tässä kaupungissa pitkään. Mun mielestä tässä vaiheessa olis jo aika lopettaa se ajattelu, että mitä kaupunki ei voi tehä ja mihin kaupungilla ei ole varaa. Jostain pitäis kaivaa ihan uusia pelinavauksia, ihan uusia näkemyksiä ja ihan uutta asennetta. Entä jos ajateltais kaikki yhessä, että hei, me pystytään siihen, ku melotaan samassa venessä, eikä yritetä kipata toisia. Me pystytään laskeen meiän nuorisotyöttömyyttä, jos vaan päätetään priorisoijja asiat oikein. Jos vaan päätetään että meillä on kaikki edellytykset onnistua siinä, sen sijaan, että mietittäs tuhat syytä miksi me ei voida onnistua. Yes we can, niinku Obama sano.

Matkailualan ammattilaisena lupaan tuoda valtuustoon raikkaan näkemyksen matkailun kehittämisestä.

Voisin puhua tästä asiasta tuntitolokulla. Siitä potentiaalista, mitä meiän kaupungilla ja sen ympäristöllä on matkailua ajatellen. Mulla on niin paljon ideoita ja ajatuksia tähän. Ja miten paljon se mun koulutie Inarissa ja Saariselällä toi uutta näkemystä tähänki kaupunkiin, oon nähny nää seudut iha niinku uusin silmin. Haluan vaan tuua sen tunnelman, minkä se turisti siitä elämyksestä siellä sai, tänne, missä tiiän, että se onnistuu. Ja taas, jos ajattelet että miten muka Oulussa, niin lopeta se, avaa silmät ja kato miten ihanassa ympäristössä asut. Lähe vaikka turistikierrokselle, paikkaan jossa et oo ennen käyny. Niitä on varmasti joka puolella. Alota vaikka Nallikarista, siellä on makkaranpaistopaikka, missä ainakaan mun lähipiiristä ei oo ku muutama käyny. Ihan jään lähellä, vähänniinku Eedenin takana. Aurinkoisella kelillä aivan täydellinen. Rauhaa, hiljasuutta, tilaa, puhtautta. Just niitä asioita, mitä esimerkiksi aasialaiset turistit lähtee Suomesta hakemaan, mutta joita suomalaiset ei jostain syystä osaa arvostaa.

Lupaan äänestää aina paikallisten palveluiden, tuotteiden ja lähiruuan puolesta ja tukea sillä tavalla paikallista yrittäjyyttä.

Ja iha vaa siksi, koska meissä on voima ja vahvuus, enkä nää yhtään syytä, miksi edellämainittuja asioita pitäs hankkia muualta, ku läheltäki niitä saa. Ja miten iso ansio jollekki pienyritykselle voi joku pieniki tilaus olla. Miten paljon se voi helpottaa sitä yrityksen pyörittämistä. Ja miten paljon se voi helpottaa ylipäätään oululaisten yritysten toimeentuloa, joka parhaimmassa tapauksessa tarkottaa sitä, että me lopulta saahaan niitä kauan kaivattuja työpaikkoja lisää. JES! Me nii pystytää tähän.

Lupaan puolustaa omaa mielipidettäni ja sanoa sen aina rohkeasti ääneen.

Mua ei oo kasvatettu sellaseksi joojoo ihan sama - naiseksi. Mut on kasvatettu olemaan rohkea ja seisoon omien ajatusten takana. Mut on kasvatettu olemaan omien puolella. Ja tää kaupunki on mun koti. Mää aion olla tän kaupungin ja sen ihmisten puolella, sillä tavalla ku parhaaksi nään. Mut on myös kasvatettu olemaan lojaali ja puhumaan suoraan vaikeistaki asioista. Ja näiden asioiden ansiosta tiiän, että aivan varmasti aukasen suuni, kun tarve on. 

Hyvvää viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti